Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

A.C not cooling to desired temp.

20 posts in this topic

Posted

So for 2 days now my ac has not cooled to the 72 I have it set at. It gets up to about 78 during the hottest point of the day. I can put my hand up to the vents and feel cool air coming out but not enough obviously.

Is this a DIY project I can tackle or do I need a pro?

Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

try setting it a couple degrees cooler than what you want.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

PM YourMomsLover.  That's what he does for a living.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Just got mine fixed. When is the last time you changed your filters?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Probably needs a freon charge. If so, you'll need to call a pro. Hope you're not using r-22.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Could be a number of things. Filters could be dirty, coils could be dirty, coolant levels could be low, among others.

 

Chances are it is one of those three things though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hit it with a bat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Have you went outside and looked into your unit? Mine's done that before and it was because the coolant was low and it had a slow leak. The pipes outside under the fan had a layer of ice on them and were frozen solid.

 

If you find ice, you can turn off your air and try to get it off yourself by warming the line (with a hairdryer?) to thaw it, and then turn your air back on. It will eventually refreeze, but it might be a temporary fix until you can get a tech out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hit it with something

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

72?? Jesus. I keep mine at 78. 72 would cost me out the ass on my power bill.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Sounds broken. I just got a whole new system inside and out a few months ago. I keep it icy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Thanks everyone...I'm gonna get pro out here.

Share this post


Link to post
Share on other sites